Liefde voor vintage
Mijn liefde voor vintage is al jaren aanwezig maar groeit nog altijd! Ik weet eigenlijk niet eens precies waar het begonnen is. Als kind vond ik het al heerlijk om over de  markt op Koninginnedag te struinen op zoek naar speelgoed en leuke frutsels voor mijn kamer. Ook nu is dit nog altijd mijn favoriete bezigheid is op Koningsdag.  De feestjes tijdens Koningsnacht laat ik met veel plezier aan me voorbij gaan, als ik maar 's ochtends vroeg richting de vrijmarkt kan. 
Op de Apollolaan in Amsterdam heb ik al menig pronkstuk gevonden, maar de vrijmarkt in Haarlem heeft me mijn fijnste vondsten opgeleverd. Ik word elke keer weer gelukkig als ik een mooie tweedehands ontdekking doe en krijg spontaan een glimlach op mijn gezicht nu ik terugdenk aan mijn schatten van vorig jaar.  Een geweldig krukje met bloemenborduursel, een schattig muurlampje met porseleinen bloemetjes, een mooie kroonluchter met -jawel- bloemetjes en een prachtige lap stof met - je raad het al - bloemen!  
Zoals deze Koningsdag schatten en de foto's hierboven doen vermoeden richt mijn vintage verslaving zich met name op spullen met bloemen. Je zou kunnen stellen dat oude troep en ietwat kitscherige bloemen voor mij een gouden combinatie vormen. Aangezien deze verzameling almaar groeide heb ik dit schattige appartementje dat hier op de foto's schittert alweer enige tijd achter me gelaten. Het bijna 3 keer zo grote appartement waar ik nu woon samen met Jesse is echter inmiddels ook alweer lekker volgestouwd. Ik ben namelijk niet de enige vintage verzamelaar in huis, Jesse kan er ook wat van! Nieuwsgierig geworden? Dat is mooi! Binnenkort volgt namelijk een uitgebreide serie over ons huidige interieur.  
Mijn vintage droom
Een leuk weetje is misschien wel dat ik droom van mijn eigen vintage styling bedrijf! Al jaren verzamel ik er samen met mijn moeder lustig op los. Kasten vol vintage kopjes, schoteltjes en borden. Onder alle bedden ladingen oude kleden en uren struinen over markten om de perfecte items te vinden 'voor de business'. Wanneer het zover is weten we niet, maar dat het gaat gebeuren weet ik zeker. 
Over dromen gesproken, mijn liefde voor vintage beperkt zich niet tot het mooi vinden van oude troep. Ik hou van verzamelen en kan enorm gelukkig worden van spullen. Soms zo gelukkig dat ik me er ietwat voor geneer, stiekem zou ik willen dat ik er niet zoveel belang aan hechtte. Spullen (en spullen hebben) is niet waar het daadwerkelijk om draait in het leven wat mij betreft. De wereld wordt overspoelt met spullen en onze aarde heeft daar behoorlijk onder te lijden. Het is dan ook niet alleen een voorliefde voor oude spullen die ervoor heeft gezorgd dat er in ons interieur nauwelijks een nieuw item te vinden is. Door tweedehands spullen te kopen probeer ik een klein steentje bij te dragen aan het verminderen van onze huidige weggooi maatschappij. Heilig ben ik daarin zeker niet hoor, ook ik laat me verleiden tot nieuwe vazen bij Sissy Boy of rieten manden bij de h&m. Toch voelt het een stuk beter voor mij om spullen die een ander niet meer kan gebruiken een tweede (of misschien wel een derde of vierde, who knows!) kans in ons huis te geven. ​​​​​​​Kortom met z'n allen minder weggooien en duurzamer met onze spullen omgaan is zeker een droom van mij. Nu maar hopen dat het niet bij dromen blijft!
Le bric a brac
Even terug naar die liefde voor vintage spullen! De leukste markt waar ik tot nu toe geweest ben is Le bric a brac in het Lingebos in Vuren. Helaas heb je daar vrij weinig aan aangezien de eerste keer dat ik deze fantastische markt bezocht ook meteen de laatste keer was dat die plaatsvond. Ik ga er maar van uit dat dit geen verband houdt met elkaar. Dit is trouwens typisch zo'n gevalletje, gelukkig hebben we de foto's nog! Want wat zag het er tof uit allemaal. Deze markt bestond namelijk niet uit lange rijen met kramen maar alle spullen werden verkocht vanuit busjes & kofferbakken. En dan niet zomaar busjes & kofferbakken, maar hele oude knappe varianten. Ik heb mijn ogen uitgekeken en er wild op los geschoten want elke hoek die ik omliep bleek nog fotogenieker dan de voorgaande. Ik zou zeggen blijf lekker scrollen en be amazed! 
Pssst, heb jij tips voor de tofste markten? Stuur me vooral een berichtje, ik ben je dankbaar!

Benieuwd naar meer over mij?

Back to Top